Genel

CEYLAN ERTEM KONSERİ

Ceyl’an Ertem unutulmaz konserlerine devam ediyor.

ceylan-ertem

Ceylan Ertem

06 Mayıs 2016 22:00

Tudors Arena, Antalya

Sevilen sanatçı Ceylan Ertem, 6 Mayıs’ta Tudors Arena sahnesinde “Amansız Gücenik” adlı albümünden şarkılarını seslendirecek.

BİLET AL

 

ceylan-ertem-kimdir

Ceylan Ertem, 26 Aralık 1980 tarihinde Adapazarı’nda dünyaya gözlerini açtı. Küçüklükten beri müziğe ilgisi olan Ceylan Ertem, henüz daha 12 yaşındayken Adapazarı Belediyesi çocuk ve gençlik korosuna katıldı. Enstrüman çalmaya merakı da olan Ceylan Ertem, 1995 yılında gitar ve klavye eğitimi almaya başladı. 4 yıl eğitim aldıktan sonra 1999 yılında aldığı müzik eğitimlerini devam ettirebilmek için İstanbul’a taşınmaya karar verdi. Akademi İstanbul’da 1 yıl  boyunca müzikal şarkıcılığı eğitimine katıldı. 2 yıl boyunca Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde Batı Müziği alanında eğitimler aldı.

Kendi rock müzik grubunu kurduğunda yıl 2000’i gösteriyordu. Tuncay Korkmaz ile birlikte kurduğu müzik grubunun ismi ise “Anima”ydı.

Üniversite eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi’nde Duysal Sanatlar bölümünde Müzikoloji eğitiminde tamamlayarak 2004 yılında mezun olmuştur.

Ceylan Ertem ilk profesyonel albümünü 2006 yılında “Animasal” adıyla piyasaya sürdü. Kurmuş oldukları müzik grubu 7 yıl faaliyette olduktan sonra 2007 senesinde dağıldı. Albüm dışında Açık Radyo’da ŞubidaP adlı programı 26 hafta boyunca hazırladı ve sundu.

2010 yılına geldiğimizde ilk solo albümünü “Soluk” ismiyle çıkaran Ceylan Ertem, bu albümün ardından yine solo çalışmalarına devam etti. 2012 yılında “Ütopyalar Güzeldir” ve 2014 yılında ise “Amansız Gücenik” isimli albümleri çıkardı.

ceylan-ertem-konser

Diskografi: 

  • Animasal – (2006) – Anima ile
  • Xenopolis – (2011) – Barana ile

Solo Kariyeri:

  • Soluk (2010)
  • Ütopyalar Güzeldir (2012)
  • Amansız Gücenik (2014)

Single:

  • Kör Heves (Mabel Matiz’le düet) – 2014